onderhoud Caesar BBQ

Gebruik & Onderhoud van mijn Caesar

 

Voor gebruik: 

De Caesar functioneert het beste nadat hij één of twee keer is gebruikt en olie in de plaat is gebrand. Dit beschermt de plaat tegen roest en vergemakkelijkt het bakproces.

Bij de allereerste keer vuur stoken is het belangrijk dat je de eerste 20-25 minuten een klein vuurtje maakt, en dan hierna het vuur vergroot. Doordat de plaat aan de binnenzijde beduidend warmer wordt dan aan de buitenzijde zal de plaat bij verwarming altijd hol trekken.Wanneer echter bij de eerste keer een te groot vuur gemaakt wordt, dan zal de plaat in de toekomst veel holler trekker dan wanneer dit vuur geleidelijk aan wordt opgebouwd. De plaat moet zich zetten. Na de eerste keer stoken is deze procedure niet meer nodig.

Tijdens het koken/bakken:

Om te koken kunt u het beste plantaardige olie gebruiken met een hoge verbrandingsgraad, zoals zonnebloemolie. Voor een mooie bruin/zwarte kleur op de plaat is het raadzaam bij de eerste keer inbranden echter olijfolie te gebruiken.

Zodra de plaat de eerste keer warm wordt deze met een beetje olijfolie besprenkelen. De bestaande vetlaag is zonder deze toevoeging anders moeilijk te verwijderen. 

 

Na het bakken:

Na het bakken kunt u de bakplaat schoonschrapen met de bijgeleverde spatel. Het afval kan zo de vuurschaal in worden geschoven. Zodra de bakplaat is afgekoeld is het verstandig om hem nog even in te smeren met olie zodat de bakplaat beschermd blijft als die buiten blijft staan.